Srpski jezikEnglish languageНа русском языкеIn italianoEn françaisAuf Deutsch

Novine
BreleŠke!

MUP 17 PLUS

Bre! br. 56
14. novembar 2003.

Bilo je to u nekoj zemlji seljaka
na brdovitom Balkanu,
nicalo je stotine afera
u jednom danu.

Isto su im tekli medijski dani,
od morala su zajedno pelcovani
i svi su otišli u istom danu.

Onda, kada je došao šumar
i sve ih oterao u pizdu materinu.

U državi zvanoj Srbija i Crna Gora & Afere, za sada samo afere opravdaju svoju državotvornu ulogu. Da njih nema, stiče se utisak, ne bilo ni ove države. Ili bar ne bi bilo njenih državnika. To, da postoje i nešto rade, saznajemo iz crne hronike, onda kada njihovi dojučerašnji saborci a jutrošnji ljuti protivnici izađu sa popisom pokradenih firmi, lica, sredstava i objekata. Nije ni čudno što ona osoba koja je umislila da je VD predsednik, onako paranoično steže tašnicu, kad god se oko nje vrzmaju ministri.

Janjušević zna šifru Đelićevog stana u Parizu, pa mu preti. Janjušević ne zna da Đelić ima porodicu. Kolesaru su pare uplatili mama i tata. Kolesaru je pare pozajmio Janjušević. Bračni par Junjušević-Kolesar utajio je porez. O onoj Rašeti nema smisla trošiti  reči, bar dok ne saznam da li joj je to prezime ili zanimanje. A sada i Mihajlović. Mi mislili da on igra na žici, a ispostavilo se da prodaje MUP-u kompjutere i tovi bici. I sve je to otkrio mlađani Dinkić 007 + 10 = 17 plus.

Niko se još nije zapitao kako jedan partijski lider, u obračunu sa političkim protivnicima, ima pravo da koristi iskaz okrivljenog (u ovom slučaju Dafine Milanović) dat istražnim organima. Mislim da bi ministar policije morao konačno da spreči predsednika “Liberala” da koristi policijske poslovne tajne. Bilo bi korisno za obojicu.

Da li je mlađani Dinkić znao za 17 Mihajlovićevih firmi i u vreme dok je ordinirao u Poslovnom klubu, na neidentifikovanoj adresi u Majke Jevrosime, dolazeći na noge Mihalojviću, sve ljubeći skute? Da li je moguće da su naprasno, on i svih njegovih Gej 17, dobili napad moralnosti i pravdoljublja? Ili je ovo način da se ostane u centru medijske pažnje?! Pošto istog tog Dinkića bije glas u novinarskim krugovima da je ordinarna i beskrajno sujetna budaletina, da li je konačno pronađena formula da se bude u centru pažnje a da urednici ne moraju da brinu nad nesuvislosti mlađanih rečenica.

A šta reći o Mihajlovićevom kliznom štabu za borbu protiv medija u sastavu: blajahane plavuše i advokati koji stenju dok pokušavaju da sroče prostoproširenu rečenicu? To što je većina lidera okružena onima koji stenju dok misle, i dalje ne znači da takvi treba da im budu i advokati. Advokat, valjda treba da bude baraba, ali da se to ne vidi na prvi pogled. Pošto je pomenuti u “Utisku nedelje”, u pauzi između dva stenjanja, rekao da “ona (blajhana plavuša) ne tvrdi da je Mirosinka imala 12 štednih uloga kod Dafine Milanović, već da je to Dafina rekla u istrazi” – ostaje pitanje, kako je moguće da advokat Dušana Mihajlovića i njegov portparol znaju za iskaze date u istrazi?! Ja tipujem na to da su vidoviti. Prosto ne mogu da poverujem da su koristili službene tajne MUP-a i pravosudnih organa.

Ostaje i pitanje, kako je moguće da su “Liberali” dobili napad pravdoljublja u predvečerje izbora, te su naprasno utvrdili koliku je štetu naneo Dinkić majci otadžbini? Da li su to znali i u vreme kada su Dinkić i Mihajlović do prošle godine, politički i poslovno očijukali u Poslovnom klubu ovog potonjeg?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dobićemo kada se pojavi šumar sa početka ove priče i otera ih na polaznu stanicu.

Poruka koja je ostavljena na monitoru računara nakon obijanja i plačke prostorija lista Bre!
Poruka koja je ostavljena na monitoru računara nakon upada i pljačke prostorija lista Bre!