Srpski jezikEnglish languageНа русском языкеIn italianoEn françaisAuf Deutsch

Novine
Glas javnosti - BreleŠke

MEK DONALDS I TVRD STAV

Glas javnosti, br. 2375
(30. mart 2005.)

Mekdonalds pokreće kampanju diljem kugle zemaljske e da bi propagirao zdravu hranu. Još se nije stišala bura oko dokumetarca “Super veliki ja” o promeni dimenzija i zdravstvenog stanja Morgana Sparloka, koji se izvesno vreme hranio isključivo u Mekovim restoranima… a, eto, Mek je načinio mali korak za sebe a veliki za stomake svojih potorošača. Glavni obrok ubuće će da se sastoji od vode, salate i voća. Mi se odavno tako hranimo, samo bez salate i voća.

Mek sa ljudskim likom. Toliko ljudskim da je postao tvrd.

Na našoj političkoj sceni, tendencija revidiranja stavova u pravcu zdrave ishrane poodavno je uzela maha. SPO već radi kao frakcija GSS-a, Demokratska stranka sve više brine o srpskim nacionalim interesima i pati nad vaseljenskim narodom, DSS se zalaže za saradnju sa Hagom na svim nivoima, zarad boljitka državne nam zajednice, pa ubeđuje generale da je predaja jedan patriotski čin. Nije im samo saopšteno da je to onaj čin posle koga zavesa pada, publika aplaudira a onda se isprazni sala i pogase svetla. Generali, mudri ljudi, kako i dolikuje po principu subordinacije, izgleda da su to i sami shvatali, pa malo otežu sa predajom. Tako nam boljitak države i Studija o izvodljivosti zavise od trenutnog raspoloženja generala, malo više nego od raspoloženja Vlade. A i jedni i drugi su raspoležni… Tu ni maksilofacijalni hirurzi ne bi mogli da pomognu.

A tek radikali sa ljudskim likom?! Kako je počelo, možemo očekivati da će uskoro biti otvoren institut za lepo ponašanje “ Dr Vojislav Šešelj” a da će šef katedre za bon ton biti Velimir Ilić. Mr Velja.

Tajkuni iz Miloševićevog vremena postadoše oličenje morala, poštenja i onog trećeg (doduše u poređenju sa najnovijekomponovanim tajkunima i biznismenima nije im ni bilo teško), SPS postade beskompromisna opozicija koja glasa za sve predloge Vlade, ukoliko se drugačije ne dogovori sa tom istom Vladom… A sam Milošević postade u Hagu guru dece cveća. To mu, ruku na srce, i nije teško palo, s obzirom da je pored ikebane na glavi proveo skoro ceo život. Tako smo i saznali da se Sloba sve vreme borio za mir. A “boriti se mir” zvuči isto kao i jebati se za nevinost. Možda i ne zvuči, ali tako izgleda. Sloba sa ljudskim likom.

I posle svega Mek hoće da pređe na zdravu hranu?! Od Tvrdog se, izgleda, definitivno dobijaju najstaršnije boleščine. A gube se potrošči i glasači…


Tekstovi: