Srpski jezikEnglish languageНа русском языкеIn italianoEn françaisAuf Deutsch

Novine
Glas javnosti - BreleŠke

NAJSTARIJI ZANAT POSTAO NAUKA

Glas javnosti, br. 2415
(11. maj 2005.)

Prostitucija je najstariji zanat. Politika je, takođe, najstariji zanat. Iz toga sledi da je politika isto što i kurvanje, mada se do tog zaključka moglo doći mnogo kraćim putem. Gledanjem prenosa iz Skupštine. Svejedno, ovo je bio primer logičkog zaključivanja. Ne mislim na Skupštinu, nego na kurvanje.

Bez odgovarajućeg znanja i obrazovanja ne može se valjano raditi nijedan posao na svetu, izuzev u Srbiji. Svet još nije dosegao do nivoa saznanja do kojih je došla srpska stvarnost: da se najbrže putuje ukoliko se sedi na odgovarajućem mestu i da što manje znaš, manje patiš. Pate oni oko tebe, ali to nije tema.

Izvlačenje koristi od poznavanja prirode i društva upotrebom sopstvenih čula i udova, obično se zove zanat. Onog momenta kada uključite mozak i počnete da “filozofirate” vi ste prešli u domen nauke. Pošto veći deo čovečanstva stenje dok razmišlja, upriličena je izreka “bez muke nema nauke”. Zato je razmišljanje relativno retka pojava.

Normalan čitalac, sa ILJ iznad spoljne temperature sada se pita kakve veze imaju kurvanje i politika, sa znanjem i naukom. Vispreniji čitalac se pita i da li je autor koristio biljke vanevropskog porekla dok je pisao tekst. Ciklamu, bar. Kako će autor sve to povezati u logičnu celinu. E pa, autor to neće ni povezivati. Već su povezali Amerikanci.

U San Francisku je otvoren “Whorse College” iliti srpski rečeno “Kurveći fakultet”. Prijateljice noći, kako se to lepo pesnički kaže, uče na svom faksu, ili što bi rekle same polaznice – fuksu, sledeće naučne discipline:

  • etiku, sa posebnim osvrtom na pristojno ponašanje u klečećem položaju
  • samoodbranu, do gole kože, pretpostavljam
  • biznis sa naglaskom na razvoj preduzetničkog duha
  • marketing u smislu marketinga (ona bi dala a on neće za tu cenu, pa ga treba ubediti da usluga vredi mnogo više)

A nas je život učio da za taj zanat treba samo znati kako se šire noge. Lažu, dobra moja zemljo, lažu. U belom svetu i kurve rade na naučnoj osnovi. A ove naše i dalje sve obrađuju samouko. I ručno. Na kurblu, takoreći. Pošto je od svih najstarijih zanata kod nas politika najviše rasprostranjena, ne bi bilo zgoreg da se i naši aktuelni političari upišu na pomenuti “Whorse College”. Ukoliko dobiju prelaznu ocenu iz navedenih predmeta, njima ne bi bilo ni malo lakše, ali bi nama svanulo. Mogli bismo mirne savesti da kažemo, ne samo da nismo ovce, nego da nas jebu eksperti na naučnoj osnovi. Ovako, na suvo, i sve ručno, mnogo bre boli.


Tekstovi: