Srpski jezikEnglish languageНа русском языкеIn italianoEn françaisAuf Deutsch

Novine
Glas javnosti - GlasiĆ

PISANJE NA LEŠo

Pisanje predstavlja najveći problem upravo onima koji tek uče da pišu. I umesto da nastavnici i roditelji teraju da pišu one kojima to ne predstavlja problem, tj. one koji su pisanje već savladali (stariji brat ili sestra), oni se iživljavaju nad malim i nemoćnim đacima prvacima. Da bi ovaj recept uspeo neophodno je obezbedti nervoznu mamu i vispreno dete. S obzirom na trenutnu ponudu na našem tržištu, to ne bi trebalo da predstavlja veći problem.

SASTOJCI

  • Nervozna mama (komada 1)
  • Dete (komada 1, a može i više)

NAČIN PRIPREME

Kada dete vežba pisanje, a rezultat te radnje ne liči na ono što bi mama želela, uobičajena reakcija mame je: - Šta to radiš? Kao da pišeš levom nogom?!

Dete tada laganim pokretima treba da skine papuče i čarape (ukoliko ih ima na sebi) i da se popne na stolicu, tako da može nogu da stavi na radni sto. Zatim stavlja olovku između palca i susednog prsta leve noge. Potom treba da napiše levom nogom sve ono što je pisalo rukom. Mama će na veoma očiglednom primeru biti uverena da živi u zabludi i da dete uopše ne piše kao levom nogom. To možda liči, ali u svakom slučaju nije isto. I mama će biti zadovoljna.


Tekstovi: