Srpski jezikEnglish languageНа русском языкеIn italianoEn françaisAuf Deutsch

Novine
Glas javnosti - GlasiĆ

lekarsko opravdanje na zdravo

Boravak u školi ponekad može da predstavlja ozbiljan problem, ukoliko nije motivisan igrom i dobrim zezanjem. Naročito u sezoni pismenih zadataka. Najstariji i provereno najsigurniji način izbegavanja škole zbog pismenih zadataka, jeste bolest. Bolest kao prirodna pojava, poznata je u svim fazama ljudskog života. Međutim, vrlo je neravnomerno raspoređena i po pravilu dolazi kada je najmanje potrebna. Neuporedivo je veća verovatnoća da se učenik razboli vikendom nego kada treba da radi pismeni iz matematike. Zato je od životne važnosti poznavanje tehnike razboljevanja.

Nekada se, npr. u tu svrhu koristio sirovi krompir, koji je uspevao da podigne temperaturu. Privremeno. Problem s krompirom je što ne deluje u svim slučajevima.

Falsifikovanje lekarskih recepata izaziva nepoželjne kontraidikacije. Naime, ima roditelja koji su skloni nasilnom obračunu sa falsifikatorskim porivima u svojoj porodici. To su, po pravilu, roditelji iz ruralnih krajeva koji i dalje misle da je batina iz raja izašla.

Najsigurniji način dolaska do opravdanja jesu, za sada nepoznate tropske bolesti, čije simptome bi prepoznala omiljena tetka, koja je (o gle čuda?!) – lekar. U njenu stručnost ne bi smeli da posumnjaju ni roditelji a ni profesori.

SASTOJCI

  • Neophodno je obezbediti tetku lekara (kom. 1)
  • Kašalj, crvene oči i nesnosan svrab (u smislu simptoma još neotkrivene tropske bolesti)

NAČIN PRIPREME

            Igrati se na kompjuteru što duže, dok oči ne pocrvene. Svrab i kašalj se mogu izazvati prirodnim putem, upotrebom posebnog talenta za kašljanje i češanje. Posle celodnevne združene taktičke vežbe “Kašljnje sa stenjanjem i češanjem” neophodno je preći na drugu fazu, poznatiju pod konspirativnim nazivom “Zovite tetku, ona mi jedino može pomoći”. Tetki lekaru objasniti prirodu bolesti i apelovati na njenu urođenu humanost, koja se mnogo puta pokazala značajnom za širu društvenu zajednicu, pa zašto ne bi i u ovom konkretnom slučaju.

U nedostatku tetke može se iskoristiti bilo koji lekar sklon razumevanju problematike pismenih zadataka.


Tekstovi: