Srpski jezikEnglish languageНа русском языкеIn italianoEn françaisAuf Deutsch

Novine
Glas javnosti - GlasiĆ

ŠTA ZNAM O KRAVI

Krava je životinja koja ima četiri strane: prednju, zadnju i donju. Donja strana kod krave služi da daje mleko. Kada se krava iznervira, onda daje kiselo mleko. Mleko je bele boje, zato što krave drže belci. Kada krave drže crnci, onda one daju čokoladno mleko.

Krava je na donjoj strani sisar a vo nije. Vo uopšte nema donju stranu. Kod njega su sve strane gornje, zato se on mnogo bode. Sprava za volovsko bodenje se zove rog. U stvari, vo ima dva roga, osim ako nije felerečan, pa ga onda zovu jednorog.

Vo je muž krave. On je rogonja zato što na kravu ne naskače on nego bik, koji kravi uopšte nije muž. Bračni odnosi u njihovom svetu su veoma komplikovani za objašnjavanje. Zato za njih u knjigama piše da su rogata marva.

Krava na zadnjoj strani ima četku koja joj služi za mahanje. Mahanje je važno za nerviranje muva, pa onda muve mnogo beže svuda okolo.

Krava na prednjoj strani ima usta koja joj služe za ujedanje. Ponekad joj služe i za jelo, ali to samo kada žvaće. Kada krava žvaće, kaže se da ona preživa, jer ako ne bi žvakala, onda ne bi preživela. Krave koje prežive, umiru prirodnom smrću, za razliku od onih drugih koje ljudi vole da kolju, pa ih onda u mesari zovu “teletina”.

Kad krava hoće nešto da kaže, ona najčešće kaže: – Mu!

U Indiji je krava sveta životinja jer se svi krste kad ona kaže “Mu”.

SASTOJCI

  •  Krava se sastoji iz kože, rogova, papaka i mleka.

PRIPREMA

Krava se priprema u rerni, osim ako nije u obliku mleka. Tada se priprema u šerpi. Krava se u rernu stavlja u delovima, jer ne bi mogla da stane cela. Kada je krava gotova, onda cvrči. A dok nije gotova, obično viče: – Mu! Ima krava koje upšte ne viču “Mu”. Takva je, naprimer, naša komšinica, za koju mama i tata kažu da je jedna obična krava, a uopšte nije obična. Nikad ne kaže: – Mu! Ne verujem ni da daje mleko. Eto, takva je ona krava. Za njenog muža kažu da ima rogove, ali ja to nisam video. Možda ih ima kad se skine.


Tekstovi: